Obama & McCain

Barack Obama och Johan McCain - Jämförelser


Försvar/militär: McCain vill att militären ska stärkas så att de blir den bästa styrkan i världen, eftersom han själv har varit med i militären så är han väldigt insatt i denna punkt. Obama vill ge mer pengar till militären så att de kan köpa in bättre utrustning, hans åsikt är att eftersom militären finns för att skydda landet så ska de få bästa möjliga utrustning.


Teknologi: McCain vill håll internet fritt från statligt spioneri, han vill att alla ska ha rätt att vara anonyma inom internet. Både Obama och McCain har i stort sätt lika dana åsikter inom teknologin. De båda vill att hela landet ska vara sammankopplat genom internet.


Ekonomi: Både Barack och John vill att skatterna ska höjas för de rika och sänkas för de låga så att fattigdomen planar ut. McCain har länge förespråkat naturvänlig energi, och vill då sänka priserna på denna energi. Obama vill att utbildning och transport ska ha ett pris som passar medelklassen bättre


Energi: Både McCain och Obama vill göra energin som används mera naturvänlig så att man slipper att importera olja från mellanöster och Venezuela. Obamas mål är att ha 1 miljon laddningsbara hybridbilar år 2015. Medans Obama satsar mer på miljövänliga transporter så satsar McCain på naturvänlig ström som kommer ifrån till exempel solpaneler.


Immigration: Båda presidentkandidaterna tycker att det amerikanska immigrationssystemet är sönder och båda har stora planer på att laga det. De vill sammanföra familjer och slå ner racismen.


Irak: Detta är den punkt som de båda presidentkandidaterna har störst olikheter i. Obama sa redan innan kriget i Irak hade startat att det var ett slöseri på både skattepengar och människoliv, han vill nu avsluta kriget och få hem de Amerikanska trupperna så fort som möjligt. McCain tycker däremot att Iraks regering behöver Amerikas stöd för att kunna återbyggas och slå ner Al Qeada, inte förrens det Irakiska folket är säkert kan trupperna komma hem igen.


Kommentarer
Postat av: Stefanhum

Bra att du går igenom olikheterna punkt för punkt. Men det framgår inte vem du skulle ha röstat på.

2008-11-10 @ 12:26:21
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0