Ekonomikrisen

Ekonomikrisen
Den amerikanska ekonomikrisen uppstod på grund av girighet. Man visste redan från början att man inte hade tillräckligt med pengar för att klara av det.

  Det började med att de amerikanska banker lånat ut extremt stora summor pengar till företag. De företagen hade sedan gått i konkurs och bankerna fick aldrig tillbaka pengarna, vilket gjorde att de gick med stora förluster. Man lånade ut pengar till de som var villiga att ta lånet, det som är kärnan med ett lån är ju trots allt att bankerna ska få tillbaka pengar i slutändan. Bankerna lånade ut så pass mycket pengar till så många som inte skulle kunna betala tillbaka att allt snart tog slut.

  En annan faktor som också bidragit stort i den amerikanska ekonomikrisen är börsen, man satte in en extrem summa pengar. Man gjorde sedan falska spekulationer i aktiernas värde som gjorde att förlorande aktier sköt i värde. När sen pengarna tog slut gjorde börsen en stördykning och aktierna var nere på stora minus.

  Irak-kriget har heller inte gjort saken mycket bättre eftersom de gigantiska kostnaderna har urholkat den amerikanska ekonomin något fruktansvärt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0